Zavřít menu

GDPR

Informace o zpracování osobních údajů
 

 
POVĚŘENEC PRO OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Pověřenec pro ochranu osobních údajů : Iva Kučerová, telefon: 384758012,  e-mail : ikucerova@meu.velenice.cz,  adresa:  Revoluční  228, 378 10 České Velenice. Prosím využijte tento kontakt pro jakékoliv dotazy týkající informací ohledně způsobů zpracování osobních údajů a pro žádosti týkající se uplatnění Vašich práv v  souvislosti s ochranou osobních údajů.


ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Tyto zásady ochrany osobních údajů jsou platné pro Město České Velenice, se sídlem: Revoluční 228, 378 10  České Velenice, IČ: 00246433


INFORMACE KE ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH DAT
Město České Velenice dbá na ochranu osobních údajů, které nám předáváte. Je důležité, abyste věděli, že osobní údaje, které nám poskytujete, zpracováváme zodpovědně, transparentně a v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679. Máte nárok požádat o informace o evidovaných osobních údajích, jejich opravu, či výmaz a to pokud jsou uděleny na základě Vámi uděleného souhlasu. Pokud dochází k automatizovanému zpracování, máte právo na přenositelnost údajů. V případě jakýchkoli dotazů a žádostí týkajících se zpracování Vašich osobních údajů se na nás můžete obrátit písemně na naší adrese. 


ZABEZPEČENÍ VAŠICH OSOBNÍCH DAT
Město České Velenice dbá na bezpečnost osobních dat, které nám předáváte. Přijali jsme technická a organizační opatření, abychom Vaše data dostatečně chránili s ohledem na závažnost jejich zpracování. K Vašim osobním údajům, které jsme od Vás získali, nemá přístup žádná neoprávněná osoba a nepředáváme jej bez Vašeho souhlasu dalším subjektům pro další zpracování pokud  to nevyžaduje zákon  nebo v případě ochrany našich právních zájmů. 


PRÁVO NA INFORMACE
Vaším právem je požádat Město České Velenice o informace, jaké osobní údaje , v jakém rozsahu a pro jaký účel je o Vás zpracováváme. Tyto informace Vám poskytneme zdarma ve lhůtě nejpozději  30 dnů. V  mimořádných  situacích  pak  nejpozději   ve  lhůtě  90  dnů. O prodloužení lhůty  v mimořádných případech Vás budeme včas informovat. Pokud budete požadovat sdělení informací, které o Vás evidujeme, budeme nejprve potřebovat ověřit, že jste skutečně osoba, které náleží tato informace. Ve Vaší žádosti tedy uveďte dostatečnou identifikaci Vaší osoby. V případě potřeby máme právo vyžádat si doplňující informace k Vaší identifikaci, než Vám poskytneme osobní údaje, které zpracováváme k Vaší osobě. Naším právem pak je odůvodněně zamítnout požadavky na informace, které jsou bezdůvodné , či se nepřiměřeně opakují.

 
 
PRÁVO NA PŘENOSITELNOST ÚDAJŮ
Máte právo získat osobní údaje, které o Vás evidujeme a to  ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Na základě Vaší žádosti mohou být tato data předána jinému správci.


AKTUALIZACE ÚDAJŮ, PRÁVO NA OPRAVU
Jelikož se mohou osobní údaje v průběhu času měnit (například změna příjmení), budeme rádi pokud nás informujete, že u Vás nastala nějaká změna, tak abychom Vaše osobní údaje měli aktuální a nedocházelo k případným omylům. Podání informace o změně údajů je nezbytně  nutné pro to, abychom  mohli řádně  vykonávat svoji činnost " Správce ". S tím souvisí i Vaše právo na opravu osobních údajů, které o Vás evidujeme. Pokud zjistíte, že naše údaje již nejsou aktuální, máte právo požadovat jejich opravu. 

 
NÁMITKY
Pokud se domníváte, že Vaše osobní údaje nezpracováváme v souladu s platnou legislativou ČR a Unie, máte právo vznést námitku a my následně prověříme oprávněnost Vašeho požadavku.  V okamžiku podání námitky bude zpracování Vašich osobních údajů omezeno, dokud nebude ověřeno, zda je námitka oprávněná. Informujeme Vás, že Vaším právem je obrátit se také s námitkou proti zpracovávaným osobním údajům, které o Vás zpracováváme, na příslušný  dozorový  úřad  na  ochranu osobních údajů na adrese: Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27 , 170 00 Praha 7.


PRÁVO NA OMEZENÍ ZPRACOVÁNÍ 
Máte právo na omezení zpracování Vašich osobních údajů. V případě, že se domníváte, že takto evidované nejsou přesné, případně je zpracováváme protiprávně a dále pokud se domníváte, že tyto údaje již nepotřebujeme pro účely jejich zpracování.


PRÁVO NA VÝMAZ
 Právo na výmaz se nevztahuje na zpracovávané údaje v rámci povinnosti plnění smlouvy, zákonných důvodů , či oprávněných zájmů. Pokud jsou některá Vaše data uchovávána v záložních systémech, které automatizovaně zajišťují odolnost všech našich systémů a plní funkci ochrany ztráty dat pro případy havárií, není v našich silách vymazat tato data i ze záložních systémů a nezřídka to není ani technicky proveditelné. Nicméně tato data nejsou dále nijak aktivně   zpracovávána a nebudou sloužit k dalším účelům zpracování. 


KAM SE MŮŽETE OBRÁTIT
Se svými dotazy na ochranu osobních údajů se můžete také obracet na osobu pověřence pro ochranu osobních údajů Města České Velenice.
  
 
Tyto podmínky jsou účinné ke dni 25.5.2018